Magie

magieer

[In aanbouw]

Wie is een MagiŽr?

 

Volgens het woordenboek is de betekenis van magie: toverkunst, toverij.

MagiŽr wordt verwoord als: oosterse wijze; priester bij de oude Meden en Perzen; sterrenwichelaar; droomuitlegger; tovenaar. Ook wordt er de link gelegd met hekserij.

Magie houdt zich bezig, richt zich op en ontwikkeld zich doormiddel van analogieŽn en aantrekkingskracht met het vermogen tot het bewerkstelligen van veranderingen afgestemd op hogere machten. Een actieve ingreep van de geest in de natuur waarbij de kennis van de geheime wetmatigheden onontbeerlijk is, vandaar dat een strikte uitvoering van ieder onderdeel in een magisch ritueel een eerste vereiste is.

Witte magie richt zich op het welzijn van iedereen en is niet ten eigen bate. Zwarte magie is puur gericht op eigen voordeel. De rituelen ofwel de toepassing van de magie op zich is voor beide gelijk en als zodanig kunnen we niet spreken over witte of zwarte magie. Het is juister om over witte of zwarte magiŽr te spreken. 

 

 

Er zijn vele gebieden van waaruit magie gepraktiseerd kan worden. Ieder mens heeft z'n zijn voorkeur en zijn talenten zo ook de magiŽr. Het is echter van groot belang, als je je op het pad der magie wilt begeven, om bij het begin te beginnen. Dat wil zeggen de elementaire ofwel de basale beginselen van de magie je eigen maken en rustig stap voor stap voort te schrijden.   

Ook al kent de magie vele verschillende invalshoeken en vormen  eerlijk gezegd laat het zich niet beperken en kent het alle deelgebieden van het universum.   

 

   flam        vuutgodin       vuirwerk

 


De verscheidenheid aan rituele houd in dat er ook veel verschillende voorwerpen en materialen gebruikt worden. 

 

De leerling


terug


magieer
U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website
verzenden aan webmaster@nandi.nl 
Copyright © 2001 Nandi Raad & Daad